Dahlia bloem

Deze prachtige bloem komt oorspronkelijk uit Mexico. Er komen ontzettend veel verschillende kleuren en vormen Dahlia’s voor. Kenmerkend voor de dahlia zijn de bloemblaadjes die vaak verschillend van kleur zijn, dit geeft deze snijbloem een prachtige uitstraling. De dahlia komt in ontzettend veel verschillende kleuren voor, de enige kleur waarin deze prachtige snijbloem niet voorkomt is blauw.

Dahlia bloem symboliek

De Dahlia heef uiteraard ook een prachtige symboliek, dat kan niet anders voor zo een prachtige snijbloem. De dahlia staat voor dankbaarheid, trots, kracht en eeuwige liefde. De dahlia is dan ook zeer populair op bruiloften.

Dahlia bloem verzorgingstips

Kent deze prachtige bloem dan geen nadelen? Helaas kent deze prachtige snijbloem een wat minder gelukkig vaasleven. Om toch zo lang mogelijk van deze pracht te kunnen genieten is het goed om de volgende verzorgingstips te volgen:

1. Zorg voor een schone vaas, maak deze schoon met bleek en een borstel.
2. Vul de vaas met lauw warm water en voeg hier het zakje snijbloemenvoeding aan toe.
3. Haal balderen die mogelijk in het water komen van de dahlia af.
4. Maak met een scherp mes een schuine snede van 2 a 3 cm.
5. Zet de Dahlia’s gelijk na het aansnijden in de vaas.
6. Ververs om de paar dagen het water en om optimaal te genieten moet je ze even bijsnijden.

Tip! Dahlia’s drinken graag. Zorg dus voor voldoende water!

Dahlia  bestellen en laten bezorgen

Deze prachtige bloem komt niet het hele jaar voor dus zolang die er is zullen wij deze volop gebruiken. Helaas is de dahlia te kwetsbaar om in de automated flower store in Hoog Catharijne Utrecht te plaatsen. Hier streven wij naar de hoogste kwaliteit en het langste vaasleven. In onze online shop is de dahlia wel te koop. Bij bestelling kopen wij de dahlia’s pas in. Zo kunnen wij een lang vaasleven garanderen. 

Dahlia bloem flowers pink

Related news

Preserved roses boxes Valentijn

Valentijn bloemen

Related news Daily Flowers Read More The perfect gift Shop table arrangements Discover Shop bouquets vist our automated flower store See our long life roses

Read more »
0
0
Shopping cart
Your shopping cart is emptyBack to the shop
Daily Flower bloemist utrecht amsterdam

Register

Inspired by nature, we want to convey love through our flowers. Our mission is to design and create luxurious bouquets which you or the person you love will remember for eternity.

Where do you want us to go?

Let us know!