Hortensia verzorging

Hortensia verzorging

Onze meest geliefde bloem is weer terug! De hortensia. Bij Daily Flowers zijn wij dol op deze bloem. De grootte en prachtige kleur geven elk boeket een exclusieve uitstraling! Daarbij komt dat met de juiste verzorging de hortensia een snijbloem is die ook nog is heel erg lang goed blijft.

De basis van de hortensia verzorging

Maak de vaas goed schoon! Doe dit met bleek en een borstel. Dit is bij elke snijbloem ontzettend belangrijk. Wanneer jij een niet goed schoongemaakte vaas hebt zal jouw boeket snijbloemen echt  sneller dood gaan. Dit komt door schimmels die in de vaas achterblijven van bijvoorbeeld jouw oude boeket bloemen. Deze schimmels zullen dan op het nieuwe boeket terecht komen en er voor zorgen dat deze vele malen sneller achteruit zal gaan.

Spoel de vaas na het schoonmaken nog een keer goed om! Nu weten we zeker dat de vaas goed schoon is. Tip! Is je boeket dood en de vaas dus leeg? Zet de vaas dan een hele nacht in water met bleek. Zo wordt de vaas extra goed schoon.

Stap twee van de hortensia verzorging

Pak jouw hortensia’s en haal het onderste blad er van af. Dit kan alleen maar in het water komen en dit zal de levensduur van jouw hortensia ook verkleinen.
Vul de vaas met heet kraanwater! De hortensia’s houden van heet water. Bij onze hortensia’s doen wij een speciaal zakje heester voeding. Dit is andere snijbloemenvoeding dan gewoon! Voeg dit zakje toe aan het water en roer even goed in de vaas. De voeding zal nu helemaal opgelost zijn.
Snij een klein stuk van de steel af! Een paar centimeter is al voldoende.

Tips voor de hortensia verzorging

Vervang het water om de paar dagen, zorg er voor dat wanneer jij dit doet je ook de hortensia weer bijsnijdt.

Het is altijd belangrijk om snijbloemen niet in de volle zon, warmte, tocht of bij een fruitschaal in de buurt te zetten. Dit geldt dus ook voor de hortensia! Volg deze tips en dan weet jij zeker dat je erg lang van deze prachtige bloem kan genieten.

Hortensia’s zijn ook erg mooi in boeketten bloemen! Bekijk onze shop en bestel jouw prachtige boeket. Tip! Bij onze hortensia boeketten hoort een vaas, zo hoef jij je niet druk te maken dat jij de verzorging niet goed doet. In onze automated flower store in Hoog Catharijne Utrecht vind jij ook diverse boeketten met hortensia’s. Geniet nog van het hortensia seizoen zo lang het duurt!

Hortensia kleuren top 5

De hortensia komt in vele verschillende kleuren voor! Onze top 5 is heel uiteenlopend.

Op plek vijf komt de groene hortensia, wij vinden dat een groene hortensia een prachtig effect geeft aan een boeket bloemen. Nummer vier is de geliefde paarse hortensia, ook wel rodeo genoemd. Dit is een sterke hortensia met  een warme kleur. Op nummer drie komt de lichtblauwe hortensia. Deze brengt een zomers gevoel! De gehele zomer vind jij deze hortensia dan ook in onze boeketten. Plek twee is voor de roze hortensia. Net als de lichtblauwe hortensia geeft deze een echt zomers gevoel. Op nummer 1 staat de donkereblauwe pimpernel hortensia. Deze ijzersterke hortensia geeft een koninklijk gevoel.
 
Hortensia verzorging boeket

Related news

Luxurious flowers Blue vanda flower

Luxurious flowers

Luxurious flowers Who does not love a bouquet? And what is better than a very extravagant bouquet? We know that you do. To make these

Read more »
0
0
Shopping cart
Your shopping cart is emptyBack to the shop
Daily Flower bloemist utrecht amsterdam

Register

Inspired by nature, we want to convey love through our flowers. Our mission is to design and create luxurious bouquets which you or the person you love will remember for eternity.

Where do you want us to go?

Let us know!